Monday, September 10, 2007

Het Sterrenkind

Kent u Thorgal ? U weet wel die stripreeks over de vredelievende viking die van de sterren komt maar later dan weer een nazaat te zijn van het volk van Atlantis en enige ( of toch niet ? ) overlevende blijkt te zijn van een crash met een ruimteschip.

Een goeie strip overigens, mooi getekend en bijzonder realistisch. Maar daar gaat het niet om. Deze Thorgal heeft ook een zoon. Jolan heet hij. Deze jongen bezit bijzondere krachten, welke hij heeft overgeërfd van zijn Atlantis-voorouders.

Zo kan hij bijvoorbeeld louter door zijn gedachtenstroom materie ontbinden tot haar kleinste bestanddelen en dus in sé doen verdwijnen.


Waarom vertel ik dit nu beste vrienden van de Warrre ? Wel, ik heb het vermoeden dat Warre over gelijkaardige krachten bezit. Ik verklaar me nader : U weet nog wel, de korst brood waar we het eerder over hadden. Men kan niet beweren dat hij ervan eet, maar op één of andere manier slaagt onze held erin het geval nagenoeg geheel te doen verdwijnen. Verbazend om te zien is dat.

Hokus Pokus

PatsEt voila !!

No comments: