Tuesday, October 16, 2007

Kabouters

... worden doorgaans samen met elfen en trollen naar het rijk der fabelen verwezen. Weinigen hebben hen ooit gezien. Ze zijn dan ook heel schuw. Indien we er de vakliteratuur op naslaan ( Rien Poortvliet ) dan lezen we het volgende :
"In België zijn kabouters veel schaarser dan in Nederland (ongeveer 20 per 570 hectare). De voornaamste oorzaak hiervoor is het ietwat warmere klimaat. Ze komen vooral voor in Vlaams-Brabant en Limburg. De voornaamste kaboutersoorten zijn ginds : de tuinkabouter, de huiskabouter en de boskabouter. Waarvan de boskabouter veruit het moeilijkst te spotten valt"

Die zondag echter in het Meerdaalwoud te Sint-Joris-Weert :



We hebben het nagezocht op het internet. Dit zijn klaarblijkelijk de enige foto's ooit genomen van een boskabouter. In Belgïe dan nog wel ! Het betreft hier een nog jong exemplaar. Zijn baard is nog niet volgroeid. Maar niettemin . Zeer exclusieve foto's ! En u ziet ze voor het eerst beste vrienden van de Warre. Enkel en alleen op deWarre Blogt.
PS : Uit respect voor de kabouter's privacy wordt de precieze lokatie alwaar hij gezien werd niet bekendgemaakt.

2 comments:

Anonymous said...

Laat die kabouter niet alleen bij omamia achter of hij loopt het gevaar opgegeten te worden. ZO schattig!

Anonymous said...

zou u alsnog de precieze lokatie willen meegeven? in alle discretie natuurlijk. ik ben al mijn hele leven op zoek naar deze soort en wordt al mijn hele leven uitgelachen door niet nader vernoemde vrienden. kabouterliefhebber-X